Costa Brava Holiday HousesPerfectly happy

Omgeving

De omgeving waar de villa’s van Costa Brava Holiday Houses zijn gesitueerd is in één woord geweldig. Er is voor elk wat wils te vinden: cultuur, shoppen, strand. Maar ook voor de actieve gasten die houden van golfen, wandelen of fietsen heeft Catalunya veel te bieden. Vanuit meerdere landen, maar vooral vanuit Nederland, Duitsland, België en Engeland zijn er uitstekende vliegverbindingen met Girona, o.a. met RyanAir en Transavia. Een auto is eveneens zo gehuurd. 

Golfen
Villa Verano is zeer geschikt is voor een golfvakantie of golfshortbreak. Er zijn acht banen binnen 30 minuten rijafstand! Hieronder vindt u het overzicht van verschillende golfbanen in de directe omgeving:

Wandelen en fietsen
De omgeving is een El Dorado voor wielerliefhebbers en mountainbikers. Wereldberoemde fietsers (Armstrong, Wiggins (maar ook Robert Gesink) hebben hier in de omgeving een huis (gehad). Voor wandelaars zijn er prachtige routes en paden door eindeloze natuurgebieden. U kunt ook mooie wandeltochten maken langs de wilde kusten van de Costa Brava, bijv. de Camí Ronda.

 

Cultuur
Catalunya staat stijf van de cultuur. Calonge zelf heeft een aardig middeleeuws centrum. Daarbuiten kent de streek veel imposante, maar tegelijk prettige steden, zoals Barcelona en Girona, maar ook pittoreske middeleeuwse en/of Romaanse stadjes als Peretallada, Vic, Besalu, Pals, St. Marti d’Empuries. Overal vindt u de prachtigste musea (Dali in Figueres, Vismuseum in Palamos en uiteraard verschillende in Barcelona). Ook in culinair opzicht heeft de streek veel te bieden. Girona heeft met Celler de Can Roca een heerlijk 3-sterrenrestaurant, maar u kunt hier ook overal goed en goedkoop eten. T
enslotte is er een ruime keuze aan cava en wijnen.

 

Shoppen
Shoppen kunt u overigens ook prima in Girona. Het oude centrum is bijzonder aardig, zeker de oude joodse wijk, met prachtige smalle kronkelige straatjes, het arabisch badhuis en de indrukwekkende kathedraal waar de grootste verzameling religieuze kunst ter wereld is bijeengebracht. Wilt u écht niets anders dan shoppen, dan is outletcenter LaRoca Village een aanrader. Maar ook Platja d’Aro is bijzonder aangenaam om te shoppen. Prachtige winkels, shops en aparte boutiques rijgen zich aan de boulevard, maar ook in de kleine straatjes daarachter, aanéén. Dagelijks zijn in de omgeving vele markten te vinden.

 

Strand
Voor veel mensen zal dé reden om deze streek op te zoeken echter de zee zijn. Tal van watersportmogelijkheden zijn er hier: surfen, zeilen, waterskiën, jetskiën en snorkelen. En dan hebben we het nog niet gehad over de mogelijkheden voor paardrijden en het waterparadijs in Platja. Maar u kunt ook luieren op de prachtige stranden. Als de toeristische plekken u meer aanspreken zit u goed op de stranden en boulevards van Sant Antoni en Platja. Heeft u liever rust en privacy dan zijn er talloze kleine baaien (cala’s in het Catalaans) waar u, zelfs in het hoogseizoen, niet zelden alleen of maar met enkelen zult zijn.

 

Resumerend kunnen we zeggen dat Villa Verano, met een kabbelend riviertje in de achtertuin en uitzicht op Les Gavarres (een mooi en qua flora en fauna prachtig natuurgebied) heerlijk rustig is en veel privacy biedt. Met de kust op enkele minuten afstand. Datzelfde geldt voor aardige kustplaatsjes Calella, Tamariu, LlaFranc en Palamos.

Afstanden
Barcelona
Girona
Girona Airport
Supermarkten
Winkels
Kust
Golf 
Fietsroutes
Wandelroutes
 85 km
30 km
30 km
3 km
5 km
5 km
6 km (Mas Nou)
voor de deur
voor de deur
Onderstaande video is beschikbaar gesteld door spain-holiday.com en vakantiehuizen.nl
 
Maak simpel je website Eigen site maken